MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Zabytkowa baszta na sprzedaż. Monstrancja do kupienia za milion złotych

Zabytkowa baszta na sprzedaż. Monstrancja do kupienia za milion złotych

Miss i Mister Województwa. Tak wręczano tytuły [ZDJĘCIA, WYNIKI]

Miss i Mister Województwa. Tak wręczano tytuły [ZDJĘCIA, WYNIKI]

Polecamy

„Miejsce jak z Władcy Pierścieni”. 7 atrakcji Polski, które zachwycają cudzoziemców

„Miejsce jak z Władcy Pierścieni”. 7 atrakcji Polski, które zachwycają cudzoziemców

Przepiękna atrakcja Dolnego Śląska. To nią zachwyciło się UNESCO

Przepiękna atrakcja Dolnego Śląska. To nią zachwyciło się UNESCO

Ma 81 lat i pokonuje wszelkie granice. Po 60-tce weszła na Mont Blanc!

HIT DNIA
Ma 81 lat i pokonuje wszelkie granice. Po 60-tce weszła na Mont Blanc!