MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wyjazd: 19:23, 13 godz., od 203 zł...
fot. Ilona Nagy, Getty Images, zdjęcie ilustracyjne

5 europejskich miast, do których warto pojechać pociągiem w styczniu 2024. Dokąd PKP zawiezie was najtaniej? Sprawdźcie w naszym rankingu

Budapeszt (poza rankingiem z powodu konieczności przesiadki)

Wyjazd: 19:23, 13 godz., od 203 zł

Powrót: 7:45 (konieczna jest przesiadka we Wrocławiu), 11 godz., od 260 zł

Łączna cena biletów: 463 zł

Wycieczka pociągiem do Budapesztu to przygoda – miasto pęka w szwach od atrakcji, do tego zimą przyciąga swoimi naturalnymi gorącymi źródłami.

Niestety, z obecnego rozkładu jazdy pociągów wynika, że w wybranym przez nas dniu nie da się wrócić z Budapesztu do Warszawy pociągami PKP bez przesiadki, przez co miasto nie spełnia kryteriów naszego rankingu. W drodze powrotnej będziecie musieli się przesiąść we Wrocławiu, co stanowi dodatkową komplikację. Bilety na kolej z Budapesztu do Wrocławia mogą kosztować ok. 30 euro.

Ale przecież ranking jest dla turystów, a nie turyści dla rankingu. Kto chce, może się przejechać i do Budapesztu, tylko trzeba wziąć pod uwagę dodatkowe koszty i wydłużony czas podróży.

Zobacz również

Ferit próbuje zorganizować ojcu ucieczkę! Zbierze milion dolarów?

Ferit próbuje zorganizować ojcu ucieczkę! Zbierze milion dolarów?

Prezydent odwołuje przetargi na gminne nieruchomości. "Potrzeba przedyskutowania"

Prezydent odwołuje przetargi na gminne nieruchomości. "Potrzeba przedyskutowania"

Polecamy

Tematy rozszerzonej matury z polskiego wywołały frustrację. Opinie maturzystów

Tematy rozszerzonej matury z polskiego wywołały frustrację. Opinie maturzystów

7 turystycznych pomysłów na Dzień Dziecka. Zachwycające atrakcje dla całej rodziny!

7 turystycznych pomysłów na Dzień Dziecka. Zachwycające atrakcje dla całej rodziny!

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka